• Gemeente Leiden
  • Jaren dertig woning

Leidse zonatlas

Hoeveel rendement haal je als je zonnepanelen op je dak plaatst? Is het haalbaar om zelfvoorzienend te worden? En hoeveel CO2 bespaar je dankzij je zonnepanelen? Via de website Zonatlas ontdek je wat er allemaal mogelijk is voor zonnepanelen op jouw pand. 

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Met zonnepanelen bespaar je direct fors op je energierekening en verdien je je investering in slechts 6 tot 8 jaar terug. En dat is nog maar het begin. Met minimale onderhoudskosten gaan zonnepanelen wel 25 jaar mee, waardoor je nog zo'n 17 tot 19 jaar lang kunt genieten van gratis stroom.

Benieuwd naar het potentieel van jouw dak? Met Zonatlas kun je eenvoudig de zonne-energiepotentie van jouw gebouw ontdekken. Vul je adres in en bekijk de mogelijkheden, inclusief het effect van het laden van een elektrisch voertuig en het gebruik van een thuisbatterij.

Zonatlas maakt gebruik van verschillende data om de mogelijkheden van bijna daken in Nederland  te geanalyseerd. Met behulp van hoogtedata, meerjarige weerdata en geavanceerde berekeningen wordt tot op de nauwkeurigheid van 30cm² de zonne-energieopbrengst van jouw dak vastgesteld.

Onduidelijk of aanvullende vragen?

Als uw situatie niet voorkomt in de vragen neem dan contact met Erfgoed Leiden en Omstreken op. Zij kijken dan met u mee wat er mogelijk is bij uw gebouw.

Gepubliceerd op
21 maart 2024

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Meldpunt Verlaging Energielasten

Heb je te maken met een slecht geïsoleerde huurwoning, enkel glas, of verouderde verwarmingsapparatuur? Het Huurteam Leiden staat voor je klaar. Via het formulier Meldpunt Verlaging Energielasten kun je nu een melding maken! 

Lees verder

Wat verandert er in 2024? De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het is 2024! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Er speelt in de sector altijd veel, dus handig om te bekijken wat er allemaal verandert in het nieuwe jaar. Wij hebben enkele belangrijke ontwikkelingen in de sector op een rij gezet.

Lees verder

(hybride) Warmtepomp wordt de norm

Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Lees verder