• Nederland
  • Woonhuis

2 Awards voor De Groene Menukaart!

Hoera! De Groene Menukaart viel gisteren dubbel in de prijzen: een Lovie Award én een People’s Lovie Award! Een waanzinnig mooie waardering voor ons platform en onze partners. Met 1.000 inzendingen vanuit 30 landen was de elfde jaarlijkse editie van The Lovies Awards één van de grootste in de geschiedenis. Enorm trots zijn wij dat De Groene Menukaart als winnaar beste website is uitgeroepen én de publieksprijs in de wacht sleepte.

De vakjury van het IADAS (International Academy of Digital Arts & Sciences) heeft De Groene Menukaart uitgeroepen als Winner in “The Lovies Awards”, category “Best website Charitable Organisation”. In andere categorieën staan onder andere Abba (Lovie Lifetime Achievement) en de IKEA app (Apps, Mobile Sites & Voice).

Ook wonnen we de “People’s Lovie Award” publieksprijs. En deze Award is misschien wel minstens zo belangrijk voor ons, want wij willen natuurlijk heel veel mensen bereiken met ons platform. Wij feliciteren al onze partners die de ontwikkeling van het platform ondersteunen, waaronder de 55 aangesloten gemeenten, de provincies Noord-Holland, Overijssel en Gelderland, alle betrokken organisaties, zoals Stichting Liniebreed Ondernemen en Boerderijenstichting, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Bitfactory. Deze Awards zijn voor ons allemaal!

Over De Groene Menukaart

De Groene Menukaart is een website waar duizenden pandeigenaren jaarlijks aan de slag gaan om inzicht te krijgen in de duurzame kansen van hun pand. Op onze website zijn inmiddels 55 gemeenten en 3 provincies aangesloten en zijn er menukaarten voor musea, molens, buitenplaatsen, forten, podia, kerken, boerderijen en diverse woningtypologieën. De omvangrijke kennisdatabase met maatregelen van De Groene Grachten is gekoppeld aan De Groene Menukaart en wordt breder ingezet, bijvoorbeeld bij de Zelfscan Duurzaam Monument: een platform in samenwerking met het Nationaal Restauratiefonds. Ook onze goednieuwe software in samenwerking met de Monumentenwacht Noord-Holland, Noord-Brabant en Gelderland is hieraan gekoppeld. Deze nieuwste module wordt binnenkort gelanceerd. De Groene Menukaart is een platform van De Groene Grachten en verbindt tientallen duurzaam erfgoed organisaties.

Over The Lovie Awards

The Lovie Award is een Europees begrip en wordt uitgereikt door een uitgebreide vakjury van het IADAS (International Academy of Digital Arts & Sciences). De Award is bedoeld om het beste Europese online werk te vieren. Voor de categorie website beoordeelt de jury het werk op algemene gebruikerservaring. Denk hierbij aan de navigatie, het design, de functionaliteit, de interactiviteit en de content. Naast The Lovie Award is er The People’s Lovie Award. Deze prijs is op basis van stemmen. En wordt dus uitgereikt aan het online werk met de meeste stemmen vanuit het Europese publiek.

 

Gepubliceerd op
17 november 2021

Alle nieuwsberichten

Overig nieuws

Wat verandert er in 2024? De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het is 2024! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Er speelt in de sector altijd veel, dus handig om te bekijken wat er allemaal verandert in het nieuwe jaar. Wij hebben enkele belangrijke ontwikkelingen in de sector op een rij gezet.

Lees verder

(hybride) Warmtepomp wordt de norm

Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.

Lees verder

Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten van start

Ben je eigenaar van een rijksmonument en wil je gaan verduurzamen? Meld je dan nu aan bij het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten. Dit programma van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) biedt een vergoeding voor advies en begeleiding bij de integrale verduurzaming van Rijksmonumenten. Daarmee draagt het programma bij aan het doel van de Routekaart Verduurzaming Monumenten, met als doelstellingen CO2-reductie van 40% in 2030 en 60% in 2040.  

 

Lees verder