• The Netherlands
  • Bibliotheek

2 Awards voor De Groene Menukaart!

Hoera! De Groene Menukaart viel gisteren dubbel in de prijzen: een Lovie Award én een People’s Lovie Award! Een waanzinnig mooie waardering voor ons platform en onze partners. Met 1.000 inzendingen vanuit 30 landen was de elfde jaarlijkse editie van The Lovies Awards één van de grootste in de geschiedenis. Enorm trots zijn wij dat De Groene Menukaart als winnaar beste website is uitgeroepen én de publieksprijs in de wacht sleepte.

De vakjury van het IADAS (International Academy of Digital Arts & Sciences) heeft De Groene Menukaart uitgeroepen als Winner in “The Lovies Awards”, category “Best website Charitable Organisation”. In andere categorieën staan onder andere Abba (Lovie Lifetime Achievement) en de IKEA app (Apps, Mobile Sites & Voice).

Ook wonnen we de “People’s Lovie Award” publieksprijs. En deze Award is misschien wel minstens zo belangrijk voor ons, want wij willen natuurlijk heel veel mensen bereiken met ons platform. Wij feliciteren al onze partners die de ontwikkeling van het platform ondersteunen, waaronder de 55 aangesloten gemeenten, de provincies Noord-Holland, Overijssel en Gelderland, alle betrokken organisaties, zoals Stichting Liniebreed Ondernemen en Boerderijenstichting, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Bitfactory. Deze Awards zijn voor ons allemaal!

Over De Groene Menukaart

De Groene Menukaart is een website waar duizenden pandeigenaren jaarlijks aan de slag gaan om inzicht te krijgen in de duurzame kansen van hun pand. Op onze website zijn inmiddels 55 gemeenten en 3 provincies aangesloten en zijn er menukaarten voor musea, molens, buitenplaatsen, forten, podia, kerken, boerderijen en diverse woningtypologieën. De omvangrijke kennisdatabase met maatregelen van De Groene Grachten is gekoppeld aan De Groene Menukaart en wordt breder ingezet, bijvoorbeeld bij de Zelfscan Duurzaam Monument: een platform in samenwerking met het Nationaal Restauratiefonds. Ook onze goednieuwe software in samenwerking met de Monumentenwacht Noord-Holland, Noord-Brabant en Gelderland is hieraan gekoppeld. Deze nieuwste module wordt binnenkort gelanceerd. De Groene Menukaart is een platform van De Groene Grachten en verbindt tientallen duurzaam erfgoed organisaties.

Over The Lovie Awards

The Lovie Award is een Europees begrip en wordt uitgereikt door een uitgebreide vakjury van het IADAS (International Academy of Digital Arts & Sciences). De Award is bedoeld om het beste Europese online werk te vieren. Voor de categorie website beoordeelt de jury het werk op algemene gebruikerservaring. Denk hierbij aan de navigatie, het design, de functionaliteit, de interactiviteit en de content. Naast The Lovie Award is er The People’s Lovie Award. Deze prijs is op basis van stemmen. En wordt dus uitgereikt aan het online werk met de meeste stemmen vanuit het Europese publiek.

 

Published on
17 November 2021

All news items

Other news

Wat verandert er in 2024? De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het is 2024! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Er speelt in de sector altijd veel, dus handig om te bekijken wat er allemaal verandert in het nieuwe jaar. Wij hebben enkele belangrijke ontwikkelingen in de sector op een rij gezet.

Continue reading

Probiblio en PHI-Factory slaan de handen ineen voor het verduurzamen van bibliotheken

Probiblio is een organisatie die bibliotheken ondersteunt bij hun werk. Zo helpen ze de bibliotheeksector met het uitvoeren van verschillende taken, zoals het vinden van betrouwbare informatie, het ontwikkelen van lees- en mediavaardigheden en kennis op te doen. Samen met duurzaamheidsspecialist PHI-Factory hebben ze nog een missie aan het takenpakket toegevoegd: het helpen verduurzamen van alle bibliotheken in Nederland, met als eerste de focus op Noord- en Zuid-Hollandse vestigingen.

Continue reading

Maak duurzaamheid en diversiteit vereisten voor subsidie

“Maak duurzaamheid en diversiteit vereisten voor subsidie”, schrijft de Raad van Cultuur in het advies voor de volgende 'BIS-periode', de periode van vier jaar waarvoor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap subsidies toekent aan culturele instellingen. Deze culturele basisinfrastructuur is de belangrijkse rijkssubsidie voor de culturele sector. Alle culturele instellingen die vanaf 2025 subsidie aanvragen bij het ministerie van OCW, moeten in een plan kunnen aantonen dat zij vóór 2023 gaan verduurzamen. 

Continue reading