Forteiland Pampus ontvangt bijna 1 miljoen Europese subsidie voor verduurzaming
Forteiland Pampus ontvangt een subsidie van 996.00 euro van REACT-EU voor de aanleg van een volledig nieuw en fossielvrij energiesysteem.
Kies uw gemeente
Er zijn verschillende gemeenten aangesloten bij De Groene Menukaart, kijk of uw gemeente meedoet of kies voor de landelijke menukaart.
Kies uw menukaart
Er zijn verschillende menukaarten beschikbaar. Kies hieronder een pandtype en ga meteen aan de slag met de duurzame opties!
Fort Nigtevecht maakt zich klaar voor een duurzame toekomst met een plan voor herbestemming. De nieuwe huurder van Nigtevecht wil het fort in de toekomst gebruiken voor kleinschalige horeca, verschillende activiteiten zoals workshops en het uitoefenen van ambachten. Het verbouwen van een historisch fort kent veel uitdagingen, maar het fort is in samenwerking met Natuurmonumenten al druk bezig met de eerste verbouwingen.
De herbestemming begint bij het isoleren van de zes manschapverblijven in de rechtervleugel. Zo zijn de vloeren hier geïsoleerd en zijn er glazen puien geplaatst. Ook dit draagt bij aan de isolatie van de ruimtes, zonder de originele staat van de ruimtes al te veel aan te tasten. Om de isolatie nog meer te stimuleren, zullen er in de gang nog glazen deuren geplaatst worden.
Naast isolatie, is verwarming ook een belangrijke stap in de herbestemming. De manschapsverblijven worden op een duurzame manier verwarmd met de plaatsing van een luchtwarmtepomp.
Ook zullen er in de eerste fase van herbestemming meer toiletten worden gebouwd. Momenteel is er namelijk nog maar één toilet. Binnenkort is er dames-, heren- en mindervalidentoilet.
Met de eerste fase van de herbestemming heeft Fort Nigtevecht al enorme stappen gezet. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen van het fort. Houd voor het laatste nieuws over forten deze pagina in de gaten.
Forteiland Pampus ontvangt een subsidie van 996.00 euro van REACT-EU voor de aanleg van een volledig nieuw en fossielvrij energiesysteem.
Het is 2024! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Er speelt in de sector altijd veel, dus handig om te bekijken wat er allemaal verandert in het nieuwe jaar. Wij hebben enkele belangrijke ontwikkelingen in de sector op een rij gezet.
Als je CV-ketel het begeeft, dan wordt er vaak gedacht om direct een nieuwe (traditionele) ketel terug te plaatsen. Vanaf 2026 is dat, als het aan het kabinet ligt, verleden tijd. Dan worden hybride warmtepompen de standaard voor het verwarmen van woningen. Bij vervanging van je cv-installatie zal je moeten overstappen naar duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk.